RSS Besleme

Miraç Kandilinin Düşündürdükleri

Esselamu Aleyküm,

Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ’ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir.

Şükür Rabbimize ki bu geceye bir kez daha ulaşabilmeyi nasip etti. Biz de bu vesile ile Rabbimizden bugünü en güzel şekilde ihya edebilmemizi nasip etmesini, zor koşullar altındaki müslüman kardeşlerimize yardım meleklerini göndermesini temenni ediyoruz.

Miraç deyince Mescid-i Aksâ’dan bahsetmemek olmaz.

“Âyetlerimizden bir kısmını ona göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan alıp çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya seyahat ettiren Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Şüphesiz ki O her şeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla görendir.” (İsra Suresi, 1)

Bugün Kudüs’ün işgal altında olmasından mütevellit Mescid-i Aksâ büyük bir tehlike altındadır. Siyonistler yıllardır arkeolojik araştırma olduğu bahanesi ile Mescid-i Aksâ’nın altını kazmaktalar. Çünkü Mescid-i Aksâ ve Kubbetü’s-Sahra var olduğu müddetçe İsrail Kudüs’ün müslüman kimliğini istediği gibi yok edemeyecektir.

Peki ne yapabiliriz?

Bu sinsi planların farkında olup, Mescid-i Aksâ mücadelesinin evrenselleşmesine katkıda bulunmak, ilk kıblemizi yalnız bırakmayıp fırsatını bulabildikçe oraya gitmek, her türlü ortamda gerekli tepkimizi göstermek ve gerekirse sokaklara taşmak öncelikle yapabileceklerimiz arasında. Miraç Kandilini aynı zamanda Dünya Mescid-i Aksâ günü olarak idrak edip, sesimizi tüm yurtta ve dünyada daha gür çıkarabilir, bu konuyu gündemlerimize taşıyabiliriz. (Neler yapabileceğimiz ile ilgili daha çok bilgi için Mescid-i Aksâ Sempozyumu Sonuç Bildirgesi‘ni okuyun lütfen.)

O halde;
Mescid-i Aksâ gününüz de kutlu olsun.

vesselam.
“Yüreğimizin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır.” Nuri Pakdil

Yorum bırakın